keskiviikkona, joulukuuta 31, 2008

Musiikki jatkaa tästä

Onko siellä ketään? Juhlavuoden lopuksi pikku yhteenveto, vaikka varsinaisesti blogi toki päättyi Michael Jacksonin 50-vuotispäivänä ykkössijan julistamiseen. Tuolloin 29. elokuuta sivulatauksia kertyi hurjat 700, mihin osaltaan vaikutti Ylen Pop-sivuston puffiartikkeli. Kiitos kaikille, etenkin kehujille.

Videolinkit tulevat ja menevät, ja tämänkertaisessa tarkistuksessa niistä oli kadonnut tasan 20. Päivitin melkein kaikki, mutta tästedes en sitä enää tee. Tekstejäkin voisi ajanmukaistaa ainakin yhdessä asiassa: The Jacksonsin Destiny- ja Triumph-albumit julkaistiin syksyllä lopultakin remasteroituina. Cd-vihoista kylläkin katosivat sanoitukset, mutta taatusti hankkimisen väärtejä kumpikin.

Jos verrataan Jacksonin albumeita viiden parhaan biisin yhteenlasketuilla sijaluvuilla, saadaan tällaiset tulokset: Destiny 290, Off the Wall 98, Triumph 140, Thriller 84, Bad 155, Dangerous 71, History 83, Invincible 204. Mutta painotan edelleen, että blogissa arvioitiin koko ajan yksittäisiä biisejä, ei niiden osuutta albumikokonaisuudessa. Omakohtaisesti.

Music’s takin’ over (sija 59), mutta myös tekstit säilyvät ja ovat yhä kommentoitavissa. Hyvää uutta vuotta blogini lukijoille.

11 kommenttia:

oney kirjoitti...

Joo no mutta Dangeroushan on paras :D

takkusakke kirjoitti...

On täällä. Käyn silloin tällöin lukemassa artikkeleitasi. Löysin sajtin vasta myöhemmin viime syksynä. Jutut ovat avanneet MJ:n musiikin minulle uudestaan ja osittain uudella tavalla. Tällä hetkellä tehokuuntelussa Dangerous-albumi.
Kiitos hienosta blogista!

Anonyymi kirjoitti...

Löysin tähän blogiin Michelin kuoleman jälkeen. Upea tapa muistella miehen elämää ja uraa.
Kiitos hienoista analyyseistä kappaleista.

oney kirjoitti...

Musiikki jatkaa tästä.. nimenomaan :/

Pipsa kirjoitti...

Kaunis kiitos mielettömän fantastisesta blogista, jonka löysin nyt vasta kesälomallani,kun oli aikaa palata MJ:n musiikkiin kunnolla sitten 80-luvun... Vanhana faninakin yllätyin, miten biisit ovat kestäneet aikaa! Ja nyt kuuntelukokemukset nousivat aivan uudelle tasolle, kun sai lukea kappaleista näitä analyysejä, joissa on ihanasti sekaisin neutraalia ammatillista arviointia ja ihailevaa ymmärrystä MJ:n ainutkertaisen nerokasta ja monipuolista lahjakkuutta kohtaan - mitä surullisen harvoin kohtaa. Pienenä yksityiskohtana kiitos siitäkin, että tämän blogin myötä löysin netistä nuo värisyttävät a cappella versiot, joissa tiivistyy se, mistä MJ:n musiikissa on kyse. Mitkään studiokikkailut eivät koskaan voi korvata taiturimaista ja enkelimäistä persoonallista ääntä...

Johanna kirjoitti...

Kiitos fantastisesta blogista! Michaelilta on mielestäni mahdotonta löytää suoranaista suosikki-biisiä, niin paljon hienoja zpipaleita mies uransa aikana ehti levyttämään...
Tämän blogin myötä löysin useasta kappaleesta hienoja uusia koukkuja, etenkin sanoitusten suhteen... Täytyy myöntää, että monen biisin merkitys on ikäänkuin "hukassa", koska syystä tai toisesta sanoja ei kuule tai ymmärrä ihan kokonaisuudessaan...
Esimerkkinä esim. Give in to me -kappaleen kohta

You and your friends
Were laughing at me in town
But its okay
And its okay
You wont be laughing girl
When Im not around
Ill be okay
And ill, Ill not find
Gotta, the peace of mind no

Jotenkin tuo "You and your friend were laughin at me in town" on aina mennyt ohi... Nyt tuo "You won't laughing when I'm not around" -fraasikin sai ihan uuden merkityksen...

Anonyymi kirjoitti...

Ikävä on.

Pankin talkkari kirjoitti...

Mahtavaa että löysin tällaisen blogin. Olen etsinyt m. jacksonin yhtä etnistä (etniseltä kuulostavaa) biisiä netistä, mutta koska en muista sen nimeä, homma on vähän työlästä.

Nyt voin palata tänne yhten ja samaan paikkaan lukemaan biisikuvauksia.. kun vain jaksan käydä kaikki tämän blogin kappaleet läpi, toivon että se viimein löytyy..

Älä vain hukkaa tätä!

Kiitos tästä.

Anonyymi kirjoitti...

"Michael Jackson on yhdysvaltalainen viihdetaiteilija, josta tiedetään päivä päivältä vähemmän."

Hienosti kiteytit asian. Kun kaikki turha jauhanta ajan myötä katoaa ympäriltä luulen, että silloin Michaelin musikaalinen lahjakkuus ymmärretään kunnolla ja hänen arvostuksensa nousee sinne minne pitääkin.

Suuret kiitokset tästä mahtavasta blogista!

Anonyymi kirjoitti...

moi, olen veteraani michael jackson keräilijä, omistan kaikka cdistä vinyyleihin ja figuureista michaelin omistamiin hattuihin ja nimikirjoituksiin, juliens auctionista ostettuihin mj arvoesineisiin. aika ajoin kun ostan uutta joudun myymään vanhaa. on jo muutama keräilykaveri jotka ostavat minulta aktiivisesti mj esineitä, (lähinnä musiikkitallenteita) joskus jopa nimmareita mutta niitä nykyään vähemmän. jotenka jos kiinnostaa niin laita viestä osoitteeseen anne.paappanen@netti.fi. ja aiheeksi vaikka MJ, tällä hetkellä ei ole muuta ylimääräistä kuin shannon phillips hattu joka löytyy mm. huutonetistä, kasetteja ja cd:itä tulossa myyntiin tuota pikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Xscape! Love this blog, thx.