lauantaina, tammikuuta 19, 2008

92) All Night Dancin’ (1978

| Michael Jackson | Randy Jackson |

Jacksonin perheen nuorin poika Randy oli 8-vuotias, kun isoveljistä tuli supertähtiä. Hinkuessaan mukaan yhtyeeseen hän sai Joe-isältä toistuvia lupauksia ”sitten kun osaat sitä-ja-sitä”. Joe ei todellisuudessa päättänyt näistä asioista yksin, joten Randy ehti opetella soittamaan bongoja, rumpuja ja pianoa ennen kuin pääsi edes kiertueelle katselemaan meininkiä. The Jackson Fiveen oli vaikea mahduttaa enempää kuin viisi Jacksonia.

Kun Jermaine jäi appiukko Berry Gordyn suojiin Motownille muun perheen poistuessa vuonna 1975, Randystä tuli vihdoin yhtyeen jäsen ja soittotaitonsa ansiosta sen kasvavan musiikillisen itsenäisyyden tukipylväs. Hän lienee ainoa veli, josta Michael on koskaan ollut musiikillisesti riippuvainen. Tärkein perheen tuoma etu oli silti se, että Michael uskoi saavansa levy-yhtiöltä vapaammat kädet osana yhtyettä kuin nuorena sooloartistina.

16-vuotiaan Randyn ja 19-vuotiaan Michaelin pyrkimys kohti mustempaa Jacksons-soundia kuuluu puhtaimmillaan All Night Dancin’ -raidassa, joka toteutettiin ilman jousia ja torvia. Basso-kitara-rumpukolmikkoa maustetaan ripauksella ujeltavaa urkua ja taputtavia käsiä, ja groove on melkoinen. Ihme, ettei kukaan DJ ole keksinyt tästä samanlaista kierrätyshittiä kuin vaikkapa Elton Johnin saman aikakauden biisistä Are You Ready for Love.

Soitto- ja sävellystaidoistaan huolimatta Randy Jacksonia (joka ei ole se American Idol -tuomari) kuultiin lopullisissa levytyksissä varsin vähän. Samoin Tito-veli pääsi harvoin pääosaan kitaristina – tässäkin soolo-osuudet kepitti Michael Sembello, joka tunnetaan parhaiten vuonna 1983 jenkkilistan ykköseksi nousseesta leffahitistään Maniac.

Tanssiesitys Soul Train -ohjelmasta.

Ei kommentteja: