lauantaina, tammikuuta 12, 2008

95) Goin’ Back to Indiana (1970

| The Corporation™ |

Kypsyttyään käräjöimiseen Motownin tehokkaimman lauluntekotiimin Holland/Dozier/Hollandin kanssa Berry Gordy perusti The Corporation -nimisen tuotanto- ja sävellyskollektiivin, jonka oli tarkoitus tehtailla hittejä anonyymisti ilman omia julkisuuspyrkimyksiä. Siihen kuuluivat Gordyn lisäksi ainakin Freddie Perren, Fonce Mizell ja Deke Richards. Tärkeimmät ruokittavat suut kuuluivat Motownin Los Angeles -kauden ykkösnimelle, The Jackson 5:lle.

Veljesten singlejatkumosta kuulee, että The Corporationia ei hävettänyt toistaa toimivaa kaavaa loputtomiin – ja aika kauanhan se I Want You Backin variointi toimi. Mutta syntyi heiltä toisenkinlaista tavaraa. Goin’ Back to Indiana edustaa eurooppalaisempaa näkemystä tuon ajan r&b:stä, eli se on rehdihköä torvikuvioilla rikastettua ränttätänttää, joka Michael ottaa vaivatta haltuunsa. Ja katso: siitä tuli listahitti jopa Norjassa ja Ruotsissa, kun taas Suomessa tuskin oli vielä kuultukaan koko viisikosta.

Menestyksen takana lienee samanniminen tv-spesiaali, jossa Jacksonit laskeutuivat helikopterilla synnyinkaupunkinsa, Indianassa sijaitsevan Garyn koulun jalkapallokentälle esiintymään. Kotiinpaluuta selostavaa reportteria esitti television tuleva megatähti Bill Cosby. Goin’ Back to Indianaa ei julkaistu USA:ssa singlenä, mutta spesiaalin musiikki ilmestyi omana albuminaan syksyllä 1971.

Pahoittelen videon kammottavuutta. Ei sitä tarvitse katsoa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

mitä kammottavaa videossa muka on? ;o