keskiviikkona, huhtikuuta 16, 2008

54) That’s What You Get (for Being Polite) (1978

| The Jacksons |

Moonwalk-kirjansa mukaan Michael Jackson halusi myöhäisteini-ikäisenä kertoa yleisölleen, että hän ei elä norsunluutornissa vaan kärsii epävarmuudesta aivan kuten tavalliset keskenkasvuiset. Ja miksi ei olisi kärsinyt – kantoihan hän harteillaan suuren perheen elättämisen päävastuuta, ja sekä bändin itsenäistyminen että elokuvakokeilut olivat askelia tuntemattomaan. Michael myös toivoi kykenevänsä kieltäytymään useammin läheistensä pyynnöistä.

Tuloksena oli That’s What You Get (for Being Polite) -kappaleen päähenkilö Jack, joka turhaan yrittää antaa eteenpäin asioita, joita tuntee itse saaneensa ja korvaa ne jollakin, jossa ei ole aidosti mukana. ”Something deep inside of him eating up the pride of him.” Moni-ilmeisessä musiikillisessa ylöspanossakin tuntui olevan uudenlaisia kerronnallisia elementtejä.

Pitkän linjan fanina tunnettu Pharrell Williams on nimennyt tämän lempibiisikseen The Jacksons -katalogista, ja valinnan ymmärtää. Melodinen vahvuus näyttäytyy pianointrosta alkaen ja saa taas tukea Tom Tom 84:n jousi/torvisovituksista. Keskitempoiseen sävellykseen mahtuu sopiva annos hurjuutta ja herkkyyttä, mutta hiukan pikkusieväksi se jää. Jacksons-tuotannostahan ei ole vielä remasteroitu kuin sinkkubiisit kokoelmaa varten, ja tuntuu että That’s What You Getin saisi nykytekniikan avulla soimaan paljon dynaamisemmin. Ei kun jatkamaan odottamista.

Ei kommentteja: