tiistaina, maaliskuuta 25, 2008

64) Lovely One (1980

| Michael Jackson | Randy Jackson |

Yli kymmenen vuoden levytysurasta huolimatta The Jacksons haki vuonna 1980 yhä identiteettiään – takana oli vain yksi täysin omavarainen albumi, ja Michaelin sooloura kukoisti Off the Wallin ansiosta. Triumph-albumin ensimmäinen single Lovely One tuntui tallaavan hyväksi havaittua reittiä, sillä se muistutti rakenteeltaan kahden edellisvuoden suurhittejä Shake Your Body ja Don’t Stop ’til You Get Enough.

Lovely Onessa on silti jotain omaa ja paljon hyvää. Moitteettomasti rakennetun ja sulavasti etenevän äänivallin svengi on mitä mehevin, ja Michaelin vimmainen ääni kertoo, että tämä levy oli hänelle yhtä tärkeä kuin Off the Wall. Albumeitahan tehtiin osittain päällekkäin, ja niiden oli tarkoitus muodostaa voimakaksikko, jota promottaisiin näyttävällä kiertueella. Harmi kyllä Triumph-rundi siirtyi kuukausikaupalla Randyn pirstottua jalkansa auto-onnettomuudessa.

Yhdentekevästi tekstitettyyn (kertosäehokema ”you are my lovely one” kiteyttää kaiken) biisiin ei tehty videota, ja muutenkin levyn strategiana tuntui olevan löylyn lisääminen toinen toistaan paremmilla lohkaisuilla. Myöhemmät kolme singleä tosiaan olivat parempia, mutta saivat mystisen heikosti huomiota osakseen USA:ssa. Tästä Michaelin oli helppo tehdä lopullinen päätelmä siitä, että levy-yhtiö ja yleisö pitivät veljiä pelkkänä taakkana hänen uransa kannalta.

1 kommentti:

Bu J. kirjoitti...

Tämä on ensimmäinen tuttu biisi listaltasi. Oli tarttunut lukiolaipojan C-kasetille aikoinaan.