tiistaina, kesäkuuta 24, 2008

21) The Love You Save (1970

| The Corporation™ |

Popfanina on aina hienoa seurata, kun joku näyttää saavuttavan haavoittumattomuuden tilan. Ei vain saa tuurilla irtohittiä, vaan seuraa sitä vielä hiukan tarttuvammilla ja neuvokkaammilla biiseillä tuoden aina esille jotain uutta. Tuo huuma ei kestä kauan – se latistuu aina, vaikka itse musiikki kehittyisi – joten tilaisuus täytyy tunnistaa ja siihen kannattaa heittäytyä ennen turtumista ja kyynistymistä.

Vaikka Michael Jacksonin uralle näitä lyömättömyyden hetkiä lienee mahtunut muitakin, tyypillisimpänä pidän The Jackson 5:n kolmatta ykkössingleä. I Want You Back on sanoiltaan turhan aikuismainen ja ABC liian lapsekas, mutta The Love You Save tuntuu nokkeluudessaan kiteyttävän koko ilmiön. Nimilause keksittiin liikennevalistuskampanjasta ”Stop, the life you save may be your own”, joka poiki muitakin mukaelmia: ”Look both ways before you cross me.” Puhuteltavana on tyttö, joka jo alakoulun hippaleikeissä jahtasi kärkkäästi poikia ja jatkaa yhä pörräämistään.

The Love You Save on iskevän tekstin ja energisten vuorolaulujen juhlaa – Jermainenkin ääni resonoi hurjuutta, joka myöhemmin katosi. Soundit ovat myös paremmat kuin kahdessa edeltäjässä, ja entisestään mutkistunut rytmisokkelo pysyy yhä kasassa hyväntuulista bailumenoa verottamatta. Tästä ei voitu enää pistää paremmaksi, vaikka I’ll Be There -balladin jälkeen yritettiinkin vielä parin sinkun verran toistaa samaa reseptiä.

1 kommentti:

opty kirjoitti...

En ymmärrä, miten tämä kappale muka olisi parempi kuin sielukas ja aivan eri leveleillä groovaava "I Want You Back". Onhan tämä tanssittava ja energinen, erittäin tarttuva esitys ja hyvin laulettu/soitettu, mutta sävellyksenä jää kauas "I'll Be There"n, "I Want You Back"n varjoon!