lauantaina, helmikuuta 09, 2008

83) Whatever Happens (2001

| Michael Jackson | Teddy Riley | Gil Cang | J. Quay | Geoffrey Williams |

Jos vainajia ei lasketa, Invincible-albumilla ei ole yhtään tähtiduettoa, vaikka ainakin Lenny Kravitz, P. Diddy ja Babyface ovat kertoneet sellaiseen osallistuneensa levytyssessioissa, ja monista muistakin huhuttiin. Yksi julkkisvierailu cd-prässäämöön kuitenkin päätyi. Carlos Santanan kitara saavuttaa Whatever Happensillä molemmat tavoitteensa: se on helposti tunnistettavissa ja sopii kappaleeseen oivallisesti.

Vihellysintro tuo mieleen huonon lännenleffan, mutta latautunein ase tässä esityksessä on Michael Jacksonin kurkku. Tarinan päähenkilöillä (He ja She) on jonkinlainen tilanne päällä; teksti vain vihjailee (she’s afraid that what they’re doing is not right), mutta laulusuoritus nostaa draaman irti käsikirjoituspaperista. Mukava kuulla Jacksonin tulkitsevan jotain, joka ei voi kenenkään korvissa vääntyä egotrippailuksi.

Melodia painuu mieleen, sovitus poikkeaa muun albumin koneklangista ja erityisen hyvin toimii ”whatever whatever whatever” -siirtymä kertosäkeeseen. Jacksonin ääneen lienee tahallaan lisätty mekaanista säröä, joka paikoitellen lyö ärsyttävästi yli. Limboileva lopetus pudottaa biisin sijoitusta ainakin 25 pykälää: Carlos ja Michael kiittelevät toisiaan, vaikka eivät edes olleet studiossa samaan aikaan.

Tuo ei kuitenkaan vähennä biisistä tihkuvaa hittipotentiaalia, jonka Sony ja Jackson haaskasivat salamyhkäisiin riitoihinsa. Taustoja laulava Mario Vasquez esitti sittemmin Whatever Happensin American Idol -karsinnoissa ja eteni finaaliin asti. Esitys on youtubessa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tämä on pyhäinhäväistys whatever happens sijalla 83!!!!!! WTF

Essi kirjoitti...

Tämä on kyllä kevyesti Vincen paras biisi. Tykkään paljon tuosta MJ:n äänen säröisyydestä ja tunnelatauksesta. Muakin hieman hämää nuo lopun kiitokset, mutta muuten biisi on todella vaikuttava. Harmi tosiaan, että Vincen markkinoinnille kävi miten kävi. Tämäkin biisi ansaitsisi paljon huomiota.