lauantaina, helmikuuta 02, 2008

86) Euphoria (1973

| Jacqueline Hilliard | Leon Ware |

Eläimellisen kuuloinen alkumylväisy, love love love euphoria euphoria -toistoa ja verkkaisesti sykkivä tausta, hiukan samanlainen kuin minkä tahtiin kohutähti Donna Summer muutama vuosi myöhemmin voihki pieniä ja keskisuuria tuhmuuksia. Mitä ihmettä? Eipäs katsota tuohon suuntaan ollenkaan – vuonna 1973 Euphoria tarkoitti Michael Jacksonin laulamana elämänhallinnallista reippautta ja ehkä viatonta teinilempeä, ei enempää, piste. ”Healthy and clean, can’t understand anyone having the blues.”

Jacqueline Hilliard
ja Leon Ware eivät kuuluneet Jacksonin vakituisiin sisällöntuottajiin, mutta melkoisen sävelmän he pojalle lykkäsivät. Tämä ottaa karskisti oktaavihyppelyhaasteen vastaan ja lisää säkeiden hänniksi koppavia ääniliukumia. Vaikka veljeksiä ei Motownissa päästetty osallistumaan biisintekoon tai tuottamiseen, on selvää, että tässä vaiheessa Michael sai vaikuttaa olennaisesti siihen, miten hän laulut tulkitsee.

Loppupuolella tuottaja Hal Davis täydentää avaran bassovoittoista, mutkikkaasti rytmitettyä ääniraitaa niukoilla jousivinjeteillä. Näkemyksekästä. Euphoria on jostain syystä välttynyt päätymästä lukuisille Motown-kokoelmille, singlemuodosta puhumattakaan. Youtubeenkin tämä Music & Me -albumin kappale ehti viime tingassa, tammikuun 20. päivänä.

Ei kommentteja: