tiistaina, toukokuuta 20, 2008

38) Enjoy Yourself (1976

| Kenneth Gamble | Leon Huff |

The Jacksons
in uusi levy-yhtiö Epic/CBS passitti veljekset kuuluisan phillysoul-soundin luojien Kenneth Gamblen ja Leon Huffin luo Philadelphiaan. Kun Motownilla oli totuttu siihen, että studiotyö loppuu viimeistään iltakymmeneltä, Sigma-studioilla soitettiin ja väännettiin namiskoita vaikka aamuun asti. The Sound of Philadelphia ja Jackson-brändi törmäsivät hedelmällisesti, sillä uusi lunki ote tuntui löytyvän lähes ensiyrittämällä.

Eka single Enjoy Yourself on rehvakas kahden kitaran avaama jamittelu, johon basso iskee hauskan irtonäpäytyksen pari tahtia ennen varsinaista mukaantuloaan. Torvet, kuorolaulut ja phillysoulille ominainen pehmeä kosketinsoundi sulautuvat kokonaisuuteen, ja Michaelin lisäksi myös Jackie Jackson vetäisee vankan soolo-osuuden: ”Hey there girl, I’ve been watching you, I can wipe away that frown.” Pojat siis kehottavat varautunutta tyttöä heittäytymään mukaan kemuihin.

Juuri kun alkaa epäilyttää, rakennettiinko biisi sittenkin vain parin koukuttavan riffin varaan, pesään lykätään pökköä uudenlaisilla vuorolauluilla, rumpubreikeillä ja ”you can do it, you can do it” -inttämillä. Tällä panostuksella virta piisaa mainiosti loppufeidaukseen asti. Enjoy Yourself toi Jacksoneille vihdoin ensimmäisen kultalevyn USA:n markkinoilta, koska edellinen yhtiö Motown ei ollut kattojärjestö RIAA:n jäsen eikä näin ollen mukana arvometallien jakosysteemeissä.

Ei kommentteja: